Today.ua

Кому обов'язково треба їсти сало: захистить від вірусів

Сало – один із культових українських продуктів, який тривалий час незаслужено намагалися виключити з раціону наших співвітчизників, насаджуючи страшилки про його шкоду. Однак час і наука усе розставили по місцях, реабілітувавши його як в очах медиків, так і в очах усіх решти. Сало виявилося не просто безпечним, але й надзвичайно корисним продуктом. Отже, кому варто їсти сало? Сало треба їсти всім.

Виявляється, невелика щоденна порція цього продукту, вагою від 10 до 30 грамів, нічого, крім користі, вашому організму не принесе. Адже в ньому міститься велика кількість вітамінів А, D та Е, які зміцнюють кістки.

Крім того, як показали дослідження вчених з Мюнхенського університету, свиняче сало також дуже корисне для серцево-судинної системи. Справа в тому, що воно містить арахідонову кислоту, яка входить до складу клітинних мембран. Вона також входить до складу ферментів, що регулюють роботу серцевого м'яза. Крім того, вона відповідає за правильний баланс холестерину в нашій крові.

До складу сала, крім арахідонової, входить ще одна жирна кислота – лінолева. Обидві ці кислоти незамінні для нормальної роботи мозку. На етапі внутрішньоутробного розвитку плоду вони беруть участь у формуванні і розвитку мозку у плода, а згодом захищають мозок протягом усього життя людини. Тобто сало корисне як дорослим людям, так і маленьким дітям.

Ці ж жирні кислоти беруть участь у холестериновому обміні та активно виводять із організму різні токсини. Завдяки цьому зміцнюється імунітет і покращується опірність організму різноманітним вірусам. Крім того жири, що містяться в салі, легко засвоюються печінкою і покращують обмінні процеси в організмі.

І нарешті, відрадна звістка для тих, хто бореться із зайвою вагою. Саме сало може стати вашим союзником у цій боротьбі з кілограмами. Через те, що сало повільно розщеплюється в організмі, відчуття ситості навіть після однієї скибочки цього продукту зберігається надовго. Це притуплює апетит і сприяє схудненню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як корисно їсти сало на сніданок. Замініть бутербродом із салом традиційний омлет або бутерброд із сиром, і ви вже скоро помітите позитивні зрушення у своєму самопочутті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ