Today.ua

Кернес і коронавірус: Харківська мерія спростувала чутки про смерть міського голови

Харківська міськрада опублікувала заяву зі спростуванням чуток про смерть мера міста Геннадія Кернеса. У заяві говориться, що чутки, які заполонили вчора, 1 жовтня, міські пабліки - не більше ніж фейк, який придумали і поширили конкуренти чинного градоначальника.

Насправді мер живий, чого бажає і всім харків'янам. Навіть більше, він із кожним днем йде на поправку, і незабаром з'явиться в рідному місті. До речі, ближче до сьогоднішнього вечора з'явилася заява бізнесмена Павла Фукса про те, що у Кернеса вже негативний аналіз на коронавірус. Тобто, від COVID-19 він вилікувався повністю.

У заяві також пояснюють відсутність будь-якого відеозвернення від мера тим, що регламент клініки "Шаріте", в якій він знаходиться, не дозволяє користуватися гаджетами як пацієнтам, так і тим, хто приходить відвідувати хворих.

"Закликаємо всіх харків'ян, представників ЗМІ та адміністраторів пабліків у соцмережах не поширювати фейки про здоров'я Геннадія Кернеса", - підкреслили в заяві міськради.

Втім, це було б цілком зручним поясненням, якби не один факт, на який багато хто звернув увагу. Майже одночасно з Кернесом в тій же клініці "Шаріте" знаходився російський опозиціонер Олексій Навальний. І лікування в тій же клініці не заважало Навальному активно користуватися смартфоном та робити щодня по кілька селфі, як тільки він зміг підніматися з ліжка.

Тому версія з забороною на користування гаджетами виглядає якось непереконливо. Втім, і звістка про смерть градоначальника теж, очевидно, перебільшена. Цілком ймовірно він дійсно погано розмовляє і кепсько виглядає після перенесеного інсульту.

Нагадаємо, колишній соратник Кернеса Михайло Добкін, дізнавшись про хворобу мера, вирішив також балотуватися на посаду градоначальника. Дізнавшись про його  рішення, Кернес назвав його вчинок неблагородним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ