Today.ua

Як вибрати сало, щоб воно принесло організму максимальну користь?

Для більшості українців сало – продукт культовий. Однак останнім часом на прилавках магазинів і ринків він представлений не в найкращому якості. Але зробити вибір, все-таки, можна.

Звертайте увагу на товщину шкірки. Якщо вона невелика, це свідчить про те, що продукт пройшов ретельну термічну обробку, яка досягається шляхом спалювання соломи на цілісної туше. Внаслідок цього сало піддається тривалому впливу високих температур, але в подкожножіровому прошарку вони залишаються не настільки високими, щоб зруйнувати корисні властивості. При цьому знищуються шкідливі організми.

Сало, яке пройшло знезараження за допомогою газового пальника, має товсту шкірку. Це свідчить про те, що час дії вогню було нетривалим, а температура – високої, з-за чого більшість корисних властивостей знищується.

Яке б сало ви не купували, звертайте увагу на те, що продукт повинен пройти ветеринарно-санітарний лабораторний контроль. Отримати в цьому повну впевненість неможливо, тому, повернувшись додому з магазину або ринку, обдавайте сало окропом, після чого просушуйте паперовим рушником.

Щоб продукт приніс максимальну користь організму, його необхідно піддавати заморожуванню при температурі, що не перевищує 20 градусів, строком на два тижні. Термін засолювання і витримки повинен становити не менше одного місяця.

У невеликих кількостях сало є незамінним продуктом для людського організму. У ньому є арахідонова кислота, яка сприяє нормалізації рівня холестерину в крові.

Хочете дізнатися, як приготувати сало в розсолі? Ознайомтеся з простим рецептом пікантною закуски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ