Today.ua

Як не стати жертвою автозлочинців – поради поліції

В Україні не знижується кількість злочинців, які вчиняють крадіжки з автомобілів. Відділ комунікації поліції Львівської області дав кілька корисних порад, як не стати жертвою автозлочинців.

По-перше, не потрібно залишати в салоні автомобіля на видному місці цінні речі (мобільні телефони, сумочки, планшети, ноутбуки, відеореєстратори, інструменти, документи та інше). Врахуйте, іноді злочинці розбивають скло або зламують двері машини, щоб забрати із салону пачку цигарок чи продукти харчування.

По-друге, паркуйтеся в місцях, де є камери відеоспостереження, а на ніч залишайте свою машину на стоянці або в гаражі.

По-третє, обладнайте автомобіль надійними системами сигналізації. Найкраще, щоб систем безпеки було кілька.

По-четверте, навіть якщо ви виходите з автомобіля на короткий час, не забувайте закривати усі вікна та двері. Також не забувайте вмикати в цьому випадку сигналізацію. Злочинцям може вистачити лише кілька хвилин, щоб зробити крадіжку.

По-п'яте, будьте уважні. Зловмисники вдаються до різних прийомів, щоб відволікти водія, у той час як їхні напарники вчиняють крадіжку із салону автомобіля. Наприклад, нібито перехожий може спитати щось у водія. Злочинці можуть спустити колесо машини, щоб відволікти водія.

Якщо ви стали жертвою автомобільних злочинців, негайно повідомте про це поліцію. Розкажіть, коли сталося крадіжка, де це сталося, опишіть вкрадене майно та прикмети зловмисників. Дочекайтеся прибуття поліцейських.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала учасників злочинної групи, які ошукали 50 українців, обіцяючи їм пригнати автомобілі з Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ