Торт "Медовик" - один з найпопулярніших десертів, тому його часто купують у магазинах, так як на приготування йде багато часу і сил. Але, як відомо, промислові солодощі набагато шкідливіше домашніх. Як спекти улюблений десерт швидко у себе на кухні?
Інгредієнти
Для тіста
- 500 грамів борошна;
- дві склянки цукру;
- дві столові ложки меду;
- дві склянки кефіру;
- два яйця;
- розпушувач.
Для крему
- дві банки сметани;
- 30 грамів чорносливу;
- 30 грамів кураги;
- 30 грамів ізюму;
- 30 грамів мигдалю.
- півсклянки цукру.
Приготування
Кефір, яйця, мед, цукор, розпушувач і борошно змішайте і збийте за допомогою міксера. Розділіть тісто на дві частини і випікати два коржі. Остудіть коржі і розділіть їх на дві частини. Сухофрукти перемеліть на м'ясорубці, мигдаль подрібніть ножем.
Додайте цукор у вказану кількість сметани, збийте, щоб він повністю розчинився. Якщо не хочете витрачати на це час, то замініть цукор пудрою. Цим кремом намажте коржі, а зверху присипте сухофруктами і мигдалем. Змастіть торт і з боків, щоб він придбав естетичний вигляд. Прикрасьте його на свій розсуд і дайте настоятися.
Є такі рецепти тортів, які не потребують навіть випічці. Дізнайтеся про те, як приготувати торт «Пломбір» - ніжний, в міру солодкий десерт.