Домашній торт «Пломбір» без випічки: простий рецепт ніжного і в міру солодкого десерту

Автор: Шевченко Лилия

Цей рецепт незамінний, коли треба швидко приготувати десерт, від якого гості будуть в захваті. Торт «Пломбір» не потребує багато сил і часу. Вам навіть не знадобиться духовка. Тільки прості продукти і півгодини часу.

Домашній торт «Пломбір» без випічки: простий рецепт ніжного і в міру солодкого десерту - today.ua

Торт «Пломбір» без випічки: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 220 г цукру
  • 1 пакетик ванілі
  • 2 ст. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • 600 мл сметани
  • 200 г вершкового масла
  • 250 г борошна
  • Сіль

Покроковий рецепт:

1. Вам знадобиться невелика каструля з товстим дном. Вбийте в неї яйця, додайте 150 г цукру, щіпку солі, ваніль і крохмаль. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

У Гідрометцентрі назвали причину брудних дощів в Україні

2. В отриману суміш влийте тонкою цівкою сметану, постійно помішуючи.

3. Поставте каструлю на повільний вогонь. Помішуючи, дочекайтеся загустіння крему.

4. Додайте в крем 50 г вершкового масла, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Залиште остигати.

Домашній торт «Пломбір» без випічки: простий рецепт ніжного і в міру солодкого десерту5. Поки крем остигає, можна підготувати суміш для коржів. Для цього насипте в невелику миску борошно і цукор, що залишився. Туди ж натріть на тертці вершкове масло. Отриману суміш перетріть руками до отримання дрібної крихти.

6. Крихту перекладіть на сковороду і злегка обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору. У процесі смаження слід суміш постійно помішувати. Готову крихту пересипте в чисту суху миску.

7. Дно і боки рознімної форми діаметром 22 – 24 см застеліть харчовою плівкою. На дно насипте частину крихти, щоб вона повністю покрила рівним шаром низ форми. Сильно утрамбовувати не потрібно. Потім йде шар крему. Продовжуйте, поки продукти не закінчаться.

Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в холодильник на 8 – 10 годин.

Потім вийміть десерт з форми, прикрасьте за бажанням і можна подавати на стіл.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного чаювання!

Спробуйте також приготувати морквяний торт без випічки. Смачні і корисні ласощі – відмінний варіант для карантину і самоізоляції.