Today.ua

Йогурт та кефір допомагають при коронавірусі: вчені зробили неочікуване відкриття

Французькі вчені зробили неймовірне відкриття, довівши зв'язок продуктів харчування і коронавірусу. Виявляється, що деякі продукти здатні знизити ризик розвитку захворювання. Як з'ясувалося, йогурт і кефір захищають від коронавірусної інфекції. У Туреччині, Греції та Болгарії, де населення регулярно споживає йогурт і кефір, зафіксовані найнижчі показники смертей від даного захворювання.

Вчені провели дослідження серед 25 осіб, результати якого опублікувало зарубіжне Інтернет-видання Clinical and Transnational Allergy. За словами автора наукової роботи Жана Буске, деякі продукти дійсно здатні знижувати ймовірність проникнення вірусу в організм людини. На даний момент йогурт і кефір знаходяться у цьому списку.

Дане відкриття вважається важливим в медицині, і воно може допомогти багатьом людям уберегти себе від зайвого ризику заразитися СОVID-19.

На початку епідемії ходило багато чуток про те, що часник, імбир, куркума і лимон пригнічують коронавірус. Однак, це не було доведено. Про користь цих продуктів для імунітету знають всі, але наділяти їх лікувальними властивостями не варто.

Раніше повідомлялося, що деякі типи людей не здатні захворіти коронавірусом. Дізнайтеся, хто відноситься до цих "щасливчиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ