Сир полюбляют багато людей. Цей продукт не тільки смачний, але і дуже корисний, хоча до категорії дієтичних не відноситься через високу жирність. Але присутність у його складі спермидина, що запобігає появі раку печінки, робить цей недолік незначним.
Вчені прийшли до висновку, що регулярне вживання сиру зміцнює імунітет. Особливо рекомендується включити продукт в своє меню людям похилого віку. Французи їдять сир частіше, ніж представники інших народностей, тому і живуть довше, хворіють рідше. Отже, сир надає благотворний вплив на здоров'я і довголіття.
Продукт сприяє збереженню зубів. До такого висновку дійшли експерти Американської академії стоматології. Сир створює захисну плівку, яка допомагає зберігати емаль неушкодженою.
А як же щодо зайвих кілограмів, які з'являються при вживанні їжі з високим вмістом жирів? Якщо ви зменшите добову кількість калорій, а при цьому збільшите вживання сиру, то швидко схуднете. При цьому вісцеральний жир, тобто той, який утворюється на животі, і позбутися від якого особливо складно, зникне.
Великою перевагою сиру є також і те, що він здатний запобігти захворюванню на діабет другого типу. Його також можна вживати для профілактики серцево-судинних проблем, онкології і різних органів.
Сир часто входить до складу багатьох страв: він робить їх смачніше, ситніше й пікантніше. Приготуйте на обід м'ясні котлети з помідорами і сиром. Вони стануть вашими улюбленими.