Апетитні і соковиті котлетки ідеально будуть поєднуватися з будь-яким гарніром як на обід, так і на вечерю. Щоб страва вийшла вишуканою, а котлети не сухими по консистенції, додайте в свій рецепт помідори і сир. Ось побачите, ваші рідні попросять добавку, і ви не зможете їм відмовити.
Рецепт м'ясних котлет з помідорами і сиром
Інгредієнти:
- Фарш — 400 г
- Помідор — 1-2 шт.
- Сметана — 2 ст. л.
- Сир твердий — 100 г
- Хліб — 1 скибочка
- Молоко — 50 мл
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сіль, спеції — за смаком
Хліб замочуємо в молоці, цибулю перекручуємо на м'ясорубці і додаємо її до фаршу разом з хлібом.
Добре перемішуємо фарш руками до однорідної маси, солимо і перчимо за смаком. Якщо виходить суха консистенція, то можете додати трохи води.
Популярні зараз
Народні депутати підтримали спрощення накладення ТЦК заочних штрафів ухилянтам
Стали відомі подробиці про український наземний бойовий робот Protector UGV
У Трампа натякнули, що Україні потрібно знизити мобілізаційний вік
З отриманого фаршу починаємо формувати наші котлети і викладаємо їх у форму для запікання. На дно форми наливаємо трохи води, щоб котлети не вийшли сухими.
Зверху змащуємо котлетки сметаною для ніжності смаку. Ріжемо помідори кружечками, і кладемо на кожну котлету по кружечку.
Ставимо страву в духовку розігріту до 200 градусів на півгодини.
Коли помідори почнуть пускати сік, дістаємо котлети, кладемо зверху на кожну по скибочці сиру і знову ставимо в духовку, поки сир не розплавиться. Тоді страва буде готова.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні дієтичні котлети з індички на пару.