Today.ua

Дональд Трамп відчайдушно чіпляється за Білий дім: президент, що програв, знайшов ще одну хитрість, щоб залишитися

Дональд Трамп намагається за будь-яку ціну затриматися в Білому домі і залишитися на посаді президента США. Американський гарант, що програв вибори, шукає найменшу можливість, щоби залишитися при владі. Так, вчора, в суботу, він намагався вдатися до ще одного виверту.

Трамп зателефонував губернатору штату Джорджія Брайану Кемпу, який належить до республіканської партії - так само, як і сам Дональд Трамп. Він зажадав, щоб Кемп терміново скликав спеціальну комісію легіслатури (законодавчих зборів штату). Про це розповів у своєму Facebook блогер Ігор Айзенберг, посилаючись на американські ЗМІ, яким став відомий зміст розмови переможеного президента з губернатором.

Як відомо, вибори в Джорджії виграв Джо Байден. Однак Трамп вирішив напружити губернатора-однопартійця, щоби той призначив таких виборців до колегії, які проголосують за Трампа. Крім того, Дональд Трамп зажадав, щоб Кемп провів ще одну перевірку підписів на конвертах виборців, які голосували поштою. Адже, як відомо, Байден обійшов Трампа саме завдяки результатам поштового голосування.

Однак Кемп не захотів йти на очевидні порушення закону, навіть, коли його схиляє до цього людина, яка все ще є гарантом дотримання законності в країні. Губернатор відмовив Трампу, заявивши, що вимога скликати спеціальну сесію легіслатури незаконна, і він цього робити не стане. Крім того, Кемп також заявив, що закон не дозволяє йому організовувати перевірку підписів на конвертах виборців.

Отже, незважаючи на те, що якийсь час тому Дональд Трамп публічно визнавав свою поразку і готовий був погодитися з вибором американського народу, він усе ще не готовий змиритися з втратою президентського статусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ