Поки всі ми сидимо вдома, у нас є час для того, щоб експериментувати на кухні. Пропонуємо вам спекти хліб до обіду без замісу за старовинним бабусиним рецептом. Продукти для цього є в кожному будинку.
Інгредієнти
- Борошно – три склянки;
- оливкова олія – кілька столових ложок;
- дріжджі – дві чайні ложки;
- кип'ячена вода – півтори чашки;
- цукор і сіль – за смаком;
- Вам також знадобляться папір для випічки і каструля.
Приготування
У борошно додайте сіль, цукор, оливкову олію, дріжджі і воду, змішайте інгредієнти, замісити тісто. Після цього покладіть в глибоку каструлю, попередньо змащену олією. Для економії часу можна помістити тісто в теплу духовку, в якій воно підніметься швидше.
Після того, як ваше тісто трохи підійде, дістаньте його, додайте борошна і знову замісіть. По консистенції воно не повинно бути надто щільним, в іншому випадку ваш хліб вийде твердим. Надайте тесту круглу форму і викладіть на папір, намагаючись зберегти його форму, відправте в каструлю, накрийте кришкою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
Через півгодини зніміть кришку і залиште хліб випікатися ще протягом 45-ти хвилин. Коли він підрум'яниться, вийміть його з каструлі, узявшись за краї паперу. Подавайте, коли він повністю охолоне.
Навчившись пекти хліб самостійно, ви зможете заощадити на його купівлю. До речі, фахівці нещодавно заявили про те, що їсти хліб можна щодня, так як цей продукт корисний для здоров'я.