Чіпси з магазину, як відомо, містять у своєму складі шкідливі компоненти, тому багато хто воліють готувати їх вдома. Не завжди виходить так, як хочеться, і улюблені снеки відправляються у відро для сміття. Щоб цього не відбувалося, ознайомтеся з нашим рецептом.
Для приготування хрусткого ласощі вам буде потрібно зовсім небагато продуктів: картопля, олія, гранульований часник (сьогодні такий продається у кожному супермаркеті), сушена зелень, сіль і паприка за смаком.
Спочатку вам необхідно вирізати пергамент, згідно з розміром тарілки своєї мікрохвильовки. Мабуть, це найскладніше завдання. Картоплю наріжте тонкими кружечками. Для цих цілей можна використовувати як ніж, так і спеціальну терку. Головне при приготуванні чіпсів позбавити овоч від крохмалю, але багато хто цього не роблять, от і виходить несмачно. Тому нарізану картоплю вимийте і просушіть її, а після цього занурте в миску з маслом.
Розділіть свої майбутні чіпси на чотири частини і кожну з них окремо приправте окремими спеціями, змішаними з сіллю. Першу партію можете просто посолити, другу – посолити-поперчити, третю до цього посипати зеленню. Четверту просто засипте гранульованим часником. Кожну порцію прожарте в мікрохвильовці протягом трьох-п'яти хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати картоплю по-селянськи за 20 хвилин. Скористайтеся цим рецептом, якщо не хочете довго возитися на кухні.