Today.ua

Доктор Комаровський розповів про закінчення пандемії коронавірусу: швидкого позбавлення чекати не варто

Відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський в ефірі телеканалу ukraina24 поділився своїми міркуваннями, коли людству можна сподіватися на закінчення пандемії коронавірусу. Медик каже, що розраховувати на швидке позбавлення від цієї напасті не варто.

Людство зіткнулося з безпрецедентним випадком. Нічого подібного жителі планети раніше не знали, хоча, час від часу, спустошливі епідемії ставили на межу вимирання цілі континенти. Однак мінливість, багатоваріантність проявів та агресивність COVID-19 говорять про те, що це щось зовсім нове.

"Вже багато разів епідемія коронавіруса показує, що давати прогнози – справа невдячна. Ми дійсно стикаємося з ситуацією, з якої ні сучасна епідеміологія, ні взагалі людство раніше справи не мали", - сказав лікар в інтерв'ю.

Тому давати якісь прогнози з точністю до дня, або навіть місяця, сьогодні, мабуть, не ризикне ніхто. Не ризикнув і Комаровський. Він вважає, що пандемія COVID-19 прийшла надовго і затягнеться, як мінімум, до осені наступного року.

"Я припускаю, що в найближчий рік, до наступної осені ця тема мусуватися буде дуже активно", - заявив Комаровський.

Водночас, учені з Сінгапурського інституту технології і дизайну напророкували пандемії швидший кінець. Згідно з їхніми прогнозами, вона піде в небуття вже в грудні 2020 року. При цьому вони використовували в своєму прогнозі аналіз, зроблений штучним інтелектом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ