Today.ua

Щоб печінка була здоровою, додайте до свого раціону цю корисну крупу

Як відомо, печінка є одним з найважливіших органів людського організму. Вона виконує функцію фільтру, виводячи токсини та інші шкідливі речовини. Тому, якщо не проводити очистку, печінка не зможе вирішувати поставлені перед нею завдання. Тут вам на допомогу прийде овес.

До складу цього злаку входять щавлева, еруковая та малоновая кислоти, які здатні зв'язувати воєдино шкідливі речовини і виганяти їх з організму. Крім цього, у вівсі присутній клітковина, яка благотворно впливає на роботу кишечника. Ця речовина сприяє виведенню поганого холестерину з організму, що рекомендується взяти до уваги людям з діабетом.

Щоб провести детокс, приготуйте вівсяний відвар. В один літр води додайте 120 грамів вівса і варіть його на продовженні п'ятнадцяти хвилин на слабкому вогні, а потім дайте настоятися протягом чотирьох годин. Випивайте засіб по півсклянки за один раз протягом двох тижнів. При необхідності курс можна повторити через ще два тижні.

Як зрозуміти, наскільки здорова ваша печінка? Фахівці кажуть, що про негативні зміни «сповіщає» постійне відчуття втоми, зміна кольору сечі, шкіри, печія. В організмі відбувається затримка рідини, тому може з'являтися набряки.

Зверніть увагу: вівсяна каша є найкращим сніданком. Вона не тільки корисна, але й дуже смачна, якщо, звичайно, ви її будете готувати правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ