Today.ua

Колишній начальник ДАІ України Єршов затриманий у Києві за п'яну їзду

Олександр Єршов, що кілька років тому працював у керівництві Департаменту ДАІ, а також деякий час очолював ДАІ України, був затриманий за порушення ПДР.

Про затримання колишнього високопоставленого чиновника, який, до того ж, був головним охоронцем порядку на українських дорогах, повідомили активісти руху PITBULL KIEV. Вони помітили нетверезого чоловіка поруч з одним із нічних закладів столиці. Втім, у тому, що він був нетверезий, немає нічого протизаконного. Однак цей чоловік сів за кермо Rang Rover і рвонув з місця.

Побачивши таке кричуще порушення, активісти кинулися за ним, не забувши при цьому викликати поліцейських.

"Манера їзди автомобіля була явно неадекватна, швидкість місцями перевищувала 100 кілометрів на годину (в спальному районі) і створювала не одну аварійну ситуацію", - пишуть на сторінці організації в Facebook.

Незабаром Єршов (а згодом з'ясувалося, що це саме він) зауважив, що його "пасуть". Він зупинив свій автомобіль і вийшов "розібратися" зі своїми переслідувачами. Однак тут нагодилися і патрульні, які стали вимагати у водія документи.

Той, зметикувавши що домовитися з колишніми колегами не зможе, у відповідь кілька разів поривався піти. Тому патрульним довелося вдатися до сили, щоб затримати порушника правил дорожнього руху, який, до того ж, вочевидь був нетверезий.

"Єршов чинить опір і десь близько 6-8 співробітників намагаються кілька хвилин затримати водія. Успішно. Чоловік на землі, наручники на руках. В цей час його дружина ходить і просить усіх не знімати на камери, вимовляючи що це «не правильно» він полковник", - пишуть у пабліку.

Норовистий полковник, природно, відмовився від перевірки на алкоголь на "Драгері". Не захотів він також здати кров на аналіз і в лабораторії. Але документи все ж таки вдалося витребувати у нього, і протокол про порушення склали.

"Відповідні матеріали, пояснення свідків і Google, який дав нам зрозуміти, що це не просто «п'яний і буйний водій» а це в колишньому цілий начальник ДАІ України, який подав у відставку в 2015 році", - пишуть у повідомленні.

https://www.facebook.com/dtp.kiev.ua/videos/2711145712299198/

До речі, Єршова змусили написати заяву про відставку після того, як з'ясувалося, що у нього є не задекларований триповерховий особняк у Києві, а своїй дочці на день народження він подарував Rang Rover, який також не був зазначений у декларації.

Нагадаємо, українські поліцейські отримали законне право штрафувати "евробляхи" за порушення строків перебування автомобіля в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ