Today.ua

Борт із тілом Кернеса вже скоро має прибути до Харкова: в мерії розповіли, як прощатимуться з міським головою

Сьогодні, 21 грудня, Геннадій Кернес повернеться до Харкова. На жаль, це його останнє повернення в рідне місто. Борт із тілом покійного мера вже зовсім скоро має прилетіти з Берліна. Орієнтовно його чекають близько 19 години, повідомив секретар Харківської міськради Ігор Тєрєхов.

Він же розповів, як буде проходити церемонія прощання з покійним градоначальником. Ховатимуть його 23 грудня. Відспівування Геннадія Кернеса відбудеться рано вранці у середу в Благовіщенському соборі. Потім почнеться церемонія прощання городян зі своїм мером. Вона триватиме з 9 ранку до 13 годин. Труну з тілом покійного встановлять в фойє Харківського національного академічного театру опери і балету імені Лисенка.

"Геннадій Адольфович - це людина-легенда, він користувався великим авторитетом. Тому ми очікуємо приїзду багатьох мерів з інших українських міст. Також очікуємо багато харків'ян, які захочуть попрощатися з Геннадієм Адольфовичем", - розповів Тєрєхов.

Організатори траурної церемонії розраховують, що попрощатися з мером прийде багато людей. Саме для цього церемонію прощання розтягнуть у часі на чотири години - щоби не було стовпотворіння, і щоб можна було дотриматись соціальної дистанції. Ігор Тєрєхов також спростував чутки про те, що попрощатися з тілом покійного допустять не всіх.

"Будь-яка людина може прийти, стати в живу чергу і попрощатися з Геннадієм Адольфовичем. Жодних пропусків не буде!", - підкреслив секретар міськради.

Він також спростував інформацію, яку поширюють у мережах, що нібито працівників бюджетних організацій змушують прийти на траурну церемонію.

"Жоден із наших керівників не міг такого зробити. Та й не потрібно нікого просити, люди самі прийдуть, тому що поважали Геннадія Кернеса", - підкреслив колега покійного мера.

Поховають градоначальника на міському кладовищі № 2.

Стало також відомо, що на одній з вулиць Харкова хочуть встановити пам'ятник Кернесу. Крім цього, є намір увічнити його пам'ять у назві однієї з міських вулиць та однієї зі станцій метрополітену.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер від наслідків коронавірусу. Лікарі берлінської клініки "Шаріте" три місяці боролися за його життя. Однак хвороба виявилася сильнішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ