Today.ua

Традиційна страва на Китайський Новий рік: рецепт некалорійного пирога

У суботу, 25 січня, в Азії відзначається одне з найголовніших свят року - Китайський Новий рік. Коли китайці ідуть в гості до друзів або родичів, щоб привітати їх з Новим роком, вони обов'язково приносять пиріг няньгао. Вважається, якщо з'їсти його, то рік буде вдалим. Пропонуємо вам рецепт головного китайського новорічного пирога, який можна приготувати за півтори години.

Його калорійність - 330 ккал на 100 г.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Змастіть олією дві форми для випічки діаметром 20 см.
  2. Налийте дві склянки води та додайте імбир в каструлю середнього розміру, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому або середньому вогні з закритою кришкою.
  3. Вимкніть вогонь і додайте коричневий цукор і запашний перець та розмішайте до повного розчинення цукру. Видаліть шматочки імбиру. Тепер додайте півтори чашки холодної води, щоб вона була теплою, а не гарячою.
  4. У великій мисці змішайте два види борошна, а потім повільно влийте суміш цукру і води. Ретельно перемішайте, поки рідке тісто не стане гладким (без грудок).
    Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру і дві чайні ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте. Отримане рідке тісто має консистенцію згущеного молока. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи води.
  5. Вилийте рідке тісто рівномірно у дві форми. Акуратно постукайте по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Додайте в кожну форму по три фініки.Помістіть обидві форми у двоповерхову пароварку і готуйте  близько години на сильному вогні. Вода не повинна занадто кипіти.
  6. Через годину перевірте готовність зубочисткою.
  7. Акуратно дістаньте пиріг з форми та розріжте його на шматочки. За бажанням підсмажте на сковороді з рослинною олією без запаху.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про традиції зустрічі Китайського Нового року та дату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ