Today.ua

Аваков різко відповів Лукашенко на заяву про Україну: “Хтось втрачає здоровий глузд...“

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков гостро відреагував на заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка до народів України, Литви та Польщі. Білоруський лідер напередодні закликав не втручатися ці країни у внутрішні справи Білорусі і дав команду "зупинити політиків", які намагаються розв'язати конфлікт в Білорусі.

За словами Авакова, Україна категорично не втручається в справи інших держав. Однак він переконаний, що кожен народ має право самостійно вирішувати свою подальшу долю.

"Так що - попийте водички, пан Лукашенко - заспокойтеся. Українці - друзі білорусам - НЕ маніпулюйте, звинувачуючи сусідів", - заявив Аваков.

Міністр МВС вважає, що "Лукашенко зовсім звихнувся на своїй владі і параної навколо цього".

"Несе повну нісенітницю. Тексти, ймовірно, отримав у Путіна. Але, якщо хтось божеволіє - не означає, що всі повинні діяти так само! Ми думаємо про Україну і бажаємо тільки миру і процвітання Білорусі", - додав Аваков.

Арсен Аваков порадив Лукашенко "шукати колоду в своєму оці". Він вважає, що глава білоруського народу говорить гаслами російського президента Путіна, і тут ще питання, хто і в чиї справи втручається.

Раніше повідомлялося, що молодший син Олександра Лукашенка, 16-річний Микола, переїжджає з Білорусі в Москву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ