Today.ua

ТОП-8 порад для безпроблемної експлуатації автомобіля взимку

Настав перший місяць зими. Є кілька правил, які ні в якому разі не можна забувати водіям у грудні. Сподіваємося, вони вам знадобляться.

Не мийте машину в сильний мороз

Звичайно, кожен автовласник хоче бачити свою «ластівку» охайною. Це зрозуміле бажання. Але з ним не потрібно перестаратися. Особливо в сильний мороз. Якщо мити машину в холоднечу, то можуть виникнути проблеми з лакофарбовим покриттям. До того ж, в автомобілі все постійно буде примерзати. Доглядати за автомобілем в сильний мороз можна іншими способами. Наприклад, скористайтесь мастилами з силіконом.

Підзаряджайте телефон

Погано, коли взимку на морозі автомобіль несподівано ламається. Але ще гірше, якщо одночасно з цим сідає батарея в телефоні і її неможливо зарядити. А так буває. Вся справа в «законі підлості». Обов'язково возите в машині зарядний пристрій.

Випустіть з салону вологе повітря

Перед тим, як увечері після роботи залишити автомобіль на «ночівлю», витратьте дві хвилини на те, щоб з його салону випустити вологе повітря. Просто відкрийте двері. Так менше шансів, що вранці ви не зможете відкрити двері вашої машини з-за того, що вони примерзли.

Сірники, лопата, бушлат

Сірники й папір вам знадобляться, щоб вранці відігріти замерзший замок на гаражі. Лопата згодиться, щоб прибрати сніг. Ну а бушлат не дасть вам замерзнути, поки ви будете перебувати на морозі.

Автоковдра

Автоковдру укладають під капот прямо на двигун, щоб він довше залишався теплим. В результаті вранці мотор потрібно прогрівати помітно менше. Якщо ви залишили машину на автостоянці і закутали мотор автокодрою, то повернувшись через кілька годин прогрівати його не потрібно.

Зимові "двірники"

Багато водіїв не люблять користуватися зимовими двірниками, а більшість навіть не здорадується про існування таких. Цей девайс в Україні не надто популярний, так як цін в нього не дитяча. Але, якщо ви перфекціоніст, а безпека для вас понад усе - зимові склоочищувачі саме для вас.

Зимове дизельне паливо

Багато власників дизельних автомобілів стикалися з тим, що з приходом грудня їм на АЗС продовжують продавати літнє ДТ. Тому на заправках рекомендуємо переконатися, що вам продають саме зимове паливо.

Парковка

Перед тим, як залишити свій автомобіль на парковці, проїдьтеся там трохи взад-вперед. Ця «стежка» допоможе вам потім виїхати.

Раніше водіям назвали п'ять причин, по яких двигун взимку не заводиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ