Смажені пиріжки без молока та яєць: рецепт ідеального тіста, як у бабусі

Автор: Анастасия Березовская

Смажені пиріжки на тісті без молока та яєць підійдуть не лише для веганів, а й як одна з 12 страв на Різдво чи Великий піст перед Великоднем. За цим рецептом пиріжки виходять такими, як готували їх наші бабусі, або як ті, що ми купували біля дороги, навчаючись у школі чи університеті.

Смажені пиріжки без молока та яєць: рецепт ідеального тіста, як у бабусі - today.ua

Смажені пиріжки - рецепт

Інгредієнти:

для тіста:

  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 7 г сухих швидкодіючих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 300 мл води
  • 50 г олії

для начинки:

Популярні зараз

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

  • 500 г картоплі
  • цибулина
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Смажені пиріжки без молока та яєць: рецепт ідеального тіста, як у бабусі

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Дріжджі, цукор, сіль змішуємо з теплою водою і вводимо 5 столових ложок просіяного борошна. Перемішуємо, накриваємо тарілкою або кришкою і залишаємо в сухому теплому місці приблизно на 20-30 хвилин.
  2. Коли тісто настоїться, додаємо олію, і додаємо решту просіяного борошна. Розмішуємо спочатку ложкою, а потім вимішуємо руками.
  3. Глибоку ємність змащуємо олією, перекладаємо тісто, накриваємо і прибираємо на годину в тепле місце.
  4. Готуємо начинку: очищаємо та відварюємо картоплю, робимо пюре як завжди. Дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо на сковороді до готовності. Цибулю додаємо в пюре.
  5. Присипаємо робочу поверхню борошном. Коли тісто настоїться, поділяємо його на шматочки, формуємо кульки і залишаємо на 10-15 хвилин. Після закінчення часу робимо з кульок кружечка, викладаємо начинку і згортаємо.
  6. На сковороді розігріваємо вершкове масло та обсмажуємо пиріжки з усіх боків до золотистого кольору.

Готово. Смачного!

Нагадаємо, шеф-кухарі поділилися п'ятьма кулінарними лайфхаками, щоб курячі котлети точно вийшли соковитими.

Головне