Today.ua

Смажена картопля буде ідеальною, якщо готувати її за цим рецептом

Смажена картопелька – одночасно просте і дуже складне у приготуванні блюдо. Не всі вміють обсмажити картоплю, щоб вона хрустіла, не був сирою всередині і не розвалювалася в кашу. Спробуйте цей рецепт, впевнені, ви відчуєте себе кулінаром рівня «бог».

Смажена картопля: рецепт з секретом

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Велику сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь. Сало наріжте тонкими пластинками або брусочками. Відправте на розігріту сковороду.

Помішуючи, обсмажте сало з усіх боків.

Поки витоплюється жир, а скибочки сала перетворюються в шкварки, почистіть картоплю і наріжте його тонкими кружками. Товщина скибочок - близько 3 мм.

Перекладіть підсушені шкварки на тарілку. А картоплю відправте на сковороду. Не додавайте в смажену картоплю цибулю, дієтологи кажуть, що це призводить до печії.

Смажте картоплю на середньому вогні, не накриваючи кришкою, інакше вона перетвориться на кашу, вбере весь жир і буде не смачною.

Коли нижній шар картоплі стане золотистим, акуратно за допомогою лопатки переверніть скибочки. Активно перемішувати не треба, інакше знову ж вийде жирна і огидна каша.

Другий раз перевертати картоплю теж слід тільки після того, як нижній шар покриється світло-карамельною скоринкою. Продовжуйте, поки вся картопля з усіх боків не стане рум'яною і хрусткою.

Сіль і мелений перець додайте в картоплю в самому кінці. Подрібніть часник і зелень.

Готову смажену картоплю розкладіть по тарілках, посипте рубаним часником і зеленню. Відразу ж подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дізнайтеся також, як правильно запекти в духовці картоплю. Кілька порад від досвідчених шеф-кухарів вам точно знадобляться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ