В Україні дуже люблять готувати смажену капусту. Однак не у всіх виходить саме той результат, який був задуманий і страва виходить тушкованою, водянистою і несмачною. Досвідчені шеф-кухарі розкрили секрет приготування закуски та назвали головні помилки.
Секрет приготування ідеальної смаженої капусти
Основна помилка багатьох - додавати сіль у страву надто рано. Так овоч дасть занадто багато соку і страва тушкуватиметься, а не смажитиметься. Насправді солити капусту потрібно за хвилину до готовності.
Або ж капусту потрібно заздалегідь змішати із сіллю, вичавити її руками і злити сік.
Також не потрібно накривати під час готування сковороду кришкою, у такому вигляді капуста теж тушкуватиметься. Щоб блюдо отримало приємний золотистий колір і добре просмажилося, потрібно готувати на невеликому вогні.
Смажена капуста - рецепт
Складові:
- 1 кг капусти
- 1 ч. л. паприки
- 0,5 ч. л. солі
- 3 щіпки чорного меленого перцю
- свіжа зелень за смаком
Спосіб приготування:
- Нашаткувати капусту, додати сіль і перець, добре пом'яти її руками, вдавлюючи спеції. Коли овоч пустить сік, його треба злити.
- На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і готуємо на середньому вогні 7-10 хвилин.
- Додаємо паприку, перемішати і смажити ще пару хвилин.
- Дрібно нарізати зелень, прикрасити капусту та подавати до столу.
Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, коли до борщу потрібно додавати буряки, щоб він став яскраво-червоним та наваристим.