13:21
17 травня
2022

Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви

Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви - today.ua"
title="Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви
17042
Леся Ловіцька
Випусковий редактор today.ua

Зелений борщ – популярна весняна страва української кухні. Досвідчені кухарі знають тонкощі приготування обіду, який люблять як дорослі, так і діти. Візьміть шматок свинячого або курячого м'яса, залийте водою, додайте лавровий лист, а також сіль та перець за смаком. Варіть бульйон протягом 40 хвилин, знімаючи піну шумівкою. Додайте кілька штук картоплі, порізаної кубиками. Обсмажте 1 невелику морквину з цибулею на олії і відправте в каструлю з борщем. Пучок щавлю, зелену цибулю, петрушку та кріп промийте, поріжте і додайте у бульйон. Наприкінці приготування відваріть 2-3 яйця, поріжте їх ножем і відправте у каструлю. Вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Зелений борщ краще подавати із чорним хлібом, сметаною та часником. Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви - today.ua Секрети досвідчених кулінарів:
  • Щоб бульйон був прозорим, його потрібно варити на повільному вогні – смак буде більш насиченим.
  • Щавель у борщ ріжте разом з живцями - в них максимальна кількість кислоти.
  • Яйця краще нарізати четвертинками чи кружечками.
  • Спробуйте разом із щавелем використовувати шпинат у рівних частинах – отримайте більш пікантний смак.
Нагадаємо, як приготувати червоний борщ ідеального червоного кольору.