Today.ua

Зеленський поставив умову для відставки Авакова: що вимагає президент

Депутат від фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповіла, чому Арсен Аваков, незважаючи на всі петиції і вимоги протестуючих, до цих пір займає крісло міністра МВС. Володимир Зеленський поставив жорстку умову, без виконання якої питання про зміщення Авакова залишиться закритим.

Так, за словами нардепа Євгенії Кравчук, Володимир Зеленський озвучив членам урядової фракції «Слуга народу» умова для відставки Арсена Авакова. Президент зажадав почути конкретні кандидатури, які могли б зайняти пост глави Міністерства внутрішніх справ України. До тих пір, поки таких немає, питання про усунення Авакова з посади, навіть розглядатися не буде.

Зазначимо, що Зеленський раніше в бесіді з журналістами сказав, що на даний момент кращого міністра, ніж Арсен Аваков, на посаді міністра МВС немає. Про це Володимир Олександрович розповів в неформальній розмові з представниками преси. Зустріч відбулася 6 червня 2020 р. Ймовірно, з тих пір думка президента не змінилося, оскільки Арсен Аваков, як і раніше займає крісло глави МВС, а питання про його відставку ніхто не розглядає.

Не вплинули на думку Володимира Зеленського зібрані підписи депутатів Верховної Ради, які вимагали зареєструвати постанову про усунення Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Арсену Борисовичу закидають провал реформування поліції, а також відсутність просування у розслідуванні резонансних злочинів. Останньою краплею стали свавілля поліцейських в Кагарлику і перестрілка перевізників серед білого дня в житловому районі Борисполя.

Нагадаємо, раніше заступник глави МВС Антон Геращенко розповів, чому Арсен Аваков не тримається за посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ