Today.ua

Зелень, яйця та молочка: названо п'ять продуктів, які не можна зберігати у морозилці

Всі ми знаємо, що у морозилці, у замороженому вигляді продукти зберігаються довше. Саме тому багато господинь роблять заготовки на зиму, нарізають зелень, овочі, фрукти і відправляють у морозильну камеру, щоб узимку насолоджуватися свіжими продуктами. Однак не всі продукти, які ми зазвичай відправляємо за мінусової температури, можна зберігати таким чином. Вчені назвали п'ять продуктів, які не можна відправляти у морозилку.

П'ять продуктів, які не можна зберігати у морозилці

Ми дуже любимо заморожувати зелень, і якщо зелену цибулю, петрушку і кріп можна відправляти в холод, і за мінусової температури вони збережуть не тільки користь, але й зовнішній вигляд, цього не можна робити з салатом, шпинатом і щавлем. Річ у тому, що після відтавання ця зелень перетвориться на зелений слиз.

Смажену їжу не рекомендують заморожувати, адже вона втрачає свої смакові якості. Краще наробити напівфабрикатів та заморозити, тим самим скоротивши час на їхнє приготування в майбутньому.

Кисломолочні продукти після заморожування можуть змінити консистенцію – виділити сироватку чи молочні згустки. До того ж через холод у цьому продукті гинуть усі корисні біфідобактерії, а отже, вживання даного продукту стає безглуздим.

У морозильній камері варені яйця можуть зіпсуватися та стати небезпечними для здоров'я людини. Річ у тому, що при мінусі шкаралупа тріскається, і через тріщини в яйця можуть потрапити бактерії та мікроби. До того ж на смак розморожені варені яйця стають як гума.

Газовані напої та пиво в банках не варто відправляти в морозилку навіть при спеці. Багато хто забуває їх там на довгий час, банки лопаються і вміст заливає весь відсік, включаючи інші продукти.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як правильно зберігати тушонку – умови, термін зберігання, тара, час використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ