Деякі українці зіткнулися з тим, що світло зараз включають щогодини. А тому треба мати щось про запас, що можна їсти холодним. Пропонуємо вам спробувати приготувати сирно-шоколадну запіканку без борошна та манки. На все про все піде всього 15 хвилин.
Якщо готувати цей десерт порційно, то він запечеться швидше і не потрібно буде часто відкривати холодильник, щоб відрізати собі шматочок. У рецепт можна додати цедру апельсина для аромату та пікантного смаку. Кількість цукру регулюйте за бажанням. Замість какао можна використовувати розтоплений шоколад (100 г) чи горіхи, цукати чи сухофрукти.
Сирно-шоколадна запіканка без борошна та манки – рецепт
Складові:
- 2 яйця
- 700 г сиру 9%
- 100 г шоколаду або 30 г какао-порошку
- 200 г сметани 15-20%
- 100 г цукру
- 40 г крохмалю
- 10 г ванілі
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Сир розминаємо вилкою, додаємо сіль, ваніль, яйця, цукор, какао, крохмаль та сметану. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
- Пергаментний папір для випічки мнемо в руках і вистилаємо ним форму.
- Виливаємо сирно-шоколадну масу та розрівнюємо.
- Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції 60 хвилин. Через деякий час відчиняємо трохи дверцята, вимикаємо духовку і готуємо ще 20-30 хвилин.
- Зверху страву можна прикрасити сметаною чи розтопленим шоколадом. Зберігати у холодильнику. Вживати можна як теплим, і холодним.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт додати до тіста, щоб пиріжки вийшли м'якими та ніжними – кулінарна хитрість.