Запечена картопля – смачніша за чіпси: рецепт хрусткої закуски до свята і на кожен день

Автор: Шевченко Лилия

Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт «кучерявої» картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі.

Запечена картопля – смачніша за чіпси: рецепт хрусткої закуски до свята і на кожен день - today.ua

Картопля «кучерява» в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • 5-6 великих картоплини
  • 0,5 склянки вершкового масла
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 2 ч. л. чебрецю
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль і перець за смаком
  • 500 г твердого сиру

Спосіб приготування:

Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.

Запечена картопля – смачніша за чіпси: рецепт хрусткої закуски до свята і на кожен деньРозтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, чебрець і подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком.

Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання.

Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.

Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром.

Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного хрускоту!

Приготуйте також смачну яєчню в духовці. Цю пишну і ніжну страву обожнюють у Франції.

Головне