Today.ua

Запечена картопля по-грецьки: рецепт смачної страви із доступних інгредієнтів

Із картоплі можна приготувати багато страв. Однак якщо немає бажання багато часу поратися на кухні, можна зробити пюре або просто посмажити овоч. Якщо хочеться, щоб страва була менш калорійною і кориснішою, краще запекти її. Картопля по-грецьки виходить оригінальною на смак і з приємною лимонною кислинкою.

Рецептом картоплі по-грецьки поділився український телеведучий Григорій Герман. Він зізнався, що такий варіант приготування звичного частування його здивував.

"Ви думаєте, знаєте все про запечену картоплю? Я теж так думав. Тут головне інше. Це реально інший смак запеченої картоплі. По суті ви її маринуєте, а потім запікаєте. Дуже круто! Чудовий лимонний присмак, зробить її ідеальною парою до оселедця. Або взагалі, до будь-якої риби. Хоча свою ми з'їли і так", – зазначив шоумен.

Знадобляться такі інгредієнти:

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Григорій Герман (@german_greg_tv)

Потрібно промити картоплю та розрізати навпіл. Потім змішати в окремій ємності курячий бульйон, сіль, спеції, олію. Слідом потрібно викласти картоплю.

"Маринувати – чим довше, тим краще. Я маринував годину. Краще – більше. В ідеалі ніч", – зазначив Герман.

Вранці залишається викласти замаринований овоч на деко та запекти до готовності. Години при 180 градусах має вистачити.

Запечену картоплю по-грецьки можна посипати зеленню і подати з овочами та улюбленими соусами.

Нагадаємо, як приготувати млинці по-грецьки – ідеальний сніданок для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ