Із картоплі можна приготувати багато страв. Однак якщо немає бажання багато часу поратися на кухні, можна зробити пюре або просто посмажити овоч. Якщо хочеться, щоб страва була менш калорійною і кориснішою, краще запекти її. Картопля по-грецьки виходить оригінальною на смак і з приємною лимонною кислинкою.
Рецептом картоплі по-грецьки поділився український телеведучий Григорій Герман. Він зізнався, що такий варіант приготування звичного частування його здивував.
"Ви думаєте, знаєте все про запечену картоплю? Я теж так думав. Тут головне інше. Це реально інший смак запеченої картоплі. По суті ви її маринуєте, а потім запікаєте. Дуже круто! Чудовий лимонний присмак, зробить її ідеальною парою до оселедця. Або взагалі, до будь-якої риби. Хоча свою ми з'їли і так", – зазначив шоумен.
Знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг картоплі (краще вибрати сорти для запікання);
- 150 мл олії;
- 150 мл курячого бульйону;
- 200 мл лимонного соку;
- гранульований часник;
- ароматна сіль;
- чебрець за смаком.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Потрібно промити картоплю та розрізати навпіл. Потім змішати в окремій ємності курячий бульйон, сіль, спеції, олію. Слідом потрібно викласти картоплю.
"Маринувати – чим довше, тим краще. Я маринував годину. Краще – більше. В ідеалі ніч", – зазначив Герман.
Вранці залишається викласти замаринований овоч на деко та запекти до готовності. Години при 180 градусах має вистачити.
Запечену картоплю по-грецьки можна посипати зеленню і подати з овочами та улюбленими соусами.
Нагадаємо, як приготувати млинці по-грецьки – ідеальний сніданок для всієї родини.