Яєчня в духовці: рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюють

Автор: Шевченко Лилия

Яєчню у Франції їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Але не смажену на сковороді у великій кількості жиру, а приготовлену в духовці. Цю страву називають «повітряні яйця в снігу», така вона пишна і легка, просто смакота!

Яєчня в духовці: рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюють - today.ua

Пишна яєчня в духовці

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і приправи за смаком
  • Зелена цибуля і петрушка

Спосіб приготування:

Насамперед, увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Яєчня в духовці: рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюютьВідокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі міксером до утворення пишної стійкої піни.

В білкову піну вмішайте тертий сир, спеції і пропущений через прес часник.

На деко викладіть з білкової піни два острівця, в центрі кожного зробіть невелике заглиблення за допомогою ложки.

Відправте форму в духовку і запікайте до появи на білкових «хмарках» золотистої скоринки. Зазвичай на це йде кілька хвилин.

Потім дістаньте деко з духовки, у кожне поглиблення помістіть жовток. Знову поставте запікатися на 3 хвилини.

Як тільки жовтки загустіють, перекладіть яєчню на тарілку, посипте подрібненою зеленою цибулею і зеленню петрушки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

А ви знали, що за допомогою звичайного френч-преса можна приготувати запаморочливо смачну каву раф або капучино? Професійні бариста поділилися унікальними і дуже простими секретами приготування смачної кави.

Головне