Шарлотка – найулюбленіший український осінній пиріг. У сезон якраз дуже хочеться приготувати десерт зі смачними соковитими яблуками. Пропонуємо вам спробувати альтернативний рецепт, в якому немає тіста.
Яблучний пиріг без борошна – рецепт
Складові:
- 6 яблук
- 1 склянка подрібненого сухого хліба
- 2 ст. л. маргарину
- 1/3 склянки білого сухого вина
- 2 ст. л. родзинок
- 3-4 ст. л. цукру
- Цукрова пудра
- Кориця
- Терта булка
- Вершкове масло
Спосіб приготування:
- Вино змішуємо з корицею, ложкою цукру та ізюмом. Туди ж додаємо хлібні крихти. І ретельно все перемішуємо, і даємо відстоятися п'ять хвилин, щоб набрякли сухарі.
- Яблука добре миємо, очищаємо від шкірки, плодоніжки та насіння. Довільно нарізаємо і посипаємо цукром, що залишився.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Дно присипаємо крихтами тертої булки. Туди ж висипаємо 2/3 розм'якшеної хлібної маси.
- Маргарин (або можна взяти вершкове масло) розтопити на водяній бані. Половину виливаємо у форму. Викладаємо яблука, посипаємо залишком хлібної маси та заливаємо другою половиною розтопленого маргарину чи олії.
- Випікати у розігрітій до 220 градусів духовці протягом 30 хвилин.
- Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою.
- Подавати можна як гарячим, так і охолодженим.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати м'ясо по-французьки без майонезу – простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.