Today.ua

Вибори президента США: коли назвуть ім'я переможця і нового главу Білого дому

Вибори президента США проходять в 2020 році з максимальним напруженням емоцій, у другому турі Америка вибирала між Дональдом Трампом і Джо Байденом. Обидва кандидати вже встигли оголосити себе переможцями, а Дональд Трамп навіть отримав привітання від Словенії з перемогою. Однак поки голоси ще не підраховані і ім'я нового глави Білого дому поки невідомо. Коли ж чекати результатів минулих виборів в найсильнішій і найдемократичнішій супердержаві світу?

У США пройшли 59-ие за рахунком президентські вибори. На момент п'ятниці, 6 листопада, відомо, що представник Республіканської партії і діючий президент Дональд Трамп поступається в ряді штатів своєму супернику - кандидату від демократів Джо Байдена.

Аналітики повідомляють, що підрахунок голосів триває, ситуація напружена до межі, Дональд Трамп має намір оскаржувати законність результатів голосування в суді. Ймовірно, що в п'ятницю, 6 листопада 2020 року, видно, протягом сьогоднішнього дня остаточні результати виборів відомі не будуть. Експерти вважають, що для остаточного оголошення результатів буде потрібно ще кілька днів.

Команда Дональда Трампа намір подати позов до суду, щоб голоси були перераховані в одному з ключових штатів США Неваді. На думку юристів діючого президента, в підрахунку врахували «незаконні» голоси на користь Джо Байдена. Йдеться про 10 тисяч бюлетенів, які заповнювали люди, що не проживають в штаті Невада. Голоси таких виборців за законами США вважаються «нелегітимними», тобто не мають ваги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп випередив Джо Байдена за кількістю голосів в декількох ключових штатах США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ