Today.ua

Схід відпочине від спеки, а західна Україна – від дощів: прогноз погоди від Наталки Діденко

8 липня 2020 р, в день Петра і Февронії, погода в Україні кардинально зміниться. Захід країни, який кілька місяців перебував у владі дощового фронту і потерпав від повеней, побачить справжнє літо, сонячне і сухе. А жителі східних областей зможуть перепочити від виснажливої посухи.

На території західних областей України в середу, 8 липня, весь день буде сонячно та сухо. Можлива мінлива хмарність, але без опадів. Повітря прогріється до позначки в +23 градуси Цельсія.

За даними народного синоптика, істотно тепліше буде в центральних і південних областях. Тут стовпчики термометрів покажуть +28 градусів. На півострові Крим Наталка Діденко прогнозує грози, температура повітря +28...+30 градусів. Схід України нарешті дочекається дощів, але при цьому збережеться спекотна погода: +29...+33 градуси.

У південному та східному регіонах синоптик прогнозує зливи і грози, але тільки на один день. Вже в четвер, 9 липня, знову буде сонячно та сухо. У той же час, порадіти літнього сонечка жителі західної частини країни зможуть теж лише один день. Потім дощі знову повернуться.

Що стосується української столиці, то тут 8 липня вдень буде сонячно і тепло, дощ можливий у нічний час доби.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, як зміниться клімат та погодні умови на території України в найближчі роки. Чого вже зараз варто побоюватися і до чого готуватися?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ