Смачна та недорога вечеря: рецепт соковитого хека у вершковому соусі

Автор: Леся Ловіцька

Риба багата на білки і не дуже калорійна. Дієтологи радять вживати її на вечерю, щоб збагатити організм корисними речовинами, але не зіпсувати фігуру. Хек - один із найбільш бюджетних видів риби. Однак, якщо просто обсмажувати його на сковороді, він залишиться сухим. Пропонуємо приготувати його в дивовижно смачному вершковому соусі.

Смачна та недорога вечеря: рецепт соковитого хека у вершковому соусі - today.ua

Якщо уха та рибні котлети вам набридли, саме час урізноманітнити раціон соковитою стравою. Хек не смажиться - його потрібно буде запекти в духовці. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг хека;
  • 500 мл вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 7 зубчиків часнику;
  • пучок зелені (зелена цибуля та кріп);
  • сіль та перець – за смаком;
  • улюблені спеції для риби.

Рибу потрібно почистити, видалити плавці та добре промити. Наріжте його на шматочки і посипте спеціями.

Смачна та недорога вечеря: рецепт соковитого хека у вершковому соусі

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Потім потрібно приготувати соус. Наріжте часник дрібно, після чого обсмажте на вершковому маслі. Додайте борошно і перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок. Додайте сіль та перець за смаком, перемішайте та заваріть соус. Наріжте дрібно зелену цибулю та кріп, після чого додайте їх у сковорідку.

Змастіть дно глибокої форми олією. Викладіть рибу та залийте її соусом.

Залишається запекти хек у духовці. Він приготується за 25 хвилин за температури 200 градусів.

Смачна та недорога вечеря: рецепт соковитого хека у вершковому соусі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

До такої рибки ідеально підійде овочевий салат на олії, а також відварена картопля. Смачного!

Раніше повідомлялося, як посмажити рибу, щоб вона не прилипала до сковороди – шеф-кухарі розкрили свої секрети.

Головне