Today.ua

Смачніше та дешевше, ніж у магазині: 2 способи засолювання червоної риби

Червона риба вийде набагато смачніше та дешевше, якщо засолювати її вдома, а не купувати у магазині. Є два простих рецепти, за якими можна приготувати форель, сьомгу, горбушу чи лосось.

Червона риба домашнього посолу не йде ні в яке порівняння із магазинною. Важливо те, що можна регулювати ступінь засолювання на свій смак - від ніжного і м'якого до яскраво вираженого. Своїми рецептами поділилася відома українська кулінарна блогерка Аліна FooDee.

Перший спосіб передбачає сухий посол. Вам знадобиться по 2 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру на кілограм риби. При цьому цукор можна і не додавати, але з ним вона вийде цікавішою на смак.

Відокремте філе від кістки, змішайте сіль із цукром і посипте червону рибу з двох сторін. Також можна використовувати перець горошком та коріандр – за бажанням. Відправте скляну ємність із нею в холодильник на 12-36 годин. Зайву рідину слід злити.

Другий спосіб – у розсолі, який готується з 500 мл води, 100 г солі та 50 г цукру. Закип'ятіть та повністю остудіть розсіл, після чого залийте їм ємність із червоною рибою.

Риба повинна засолюватися як мінімум 6 годин у холодильнику. Перед вживанням її потрібно просушити паперовим рушником і зберігати не більше трьох днів у холодильнику.

Раніше повідомлялося, як приготувати оселедець пряного посолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ