Today.ua

Вітамінний осінній пиріг: як приготувати ідеальну шарлотку з яблуками та корицею

У сезон яблук гріх не скористатися можливістю порадувати себе, рідних та званих гостей смачною шарлоткою. Пропонуємо вам скуштувати один із найпростіших і найшвидших рецептів пирога з яблуками та корицею.

Шарлотка з яблуками та корицею – рецепт

Для цього пирога найкраще віддати перевагу яблукам солодких сортів, тоді можна буде покласти менше цукру, і десерт вийде набагато кориснішим.

Також для приготування шарлотки найкраще використовувати інгредієнти кімнатної температури. Тобто дістати яйця та молоко з холодильника за пару годин до приготування.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Вимиті сухі яблука нарізаємо тонкими часточками. Можна зняти шкірку, якщо вона надто жорстка. Присипаємо корицею яблука і перемішуємо.
  2. Яйця збиваємо з цукром, а коли маса збільшиться вдвічі, додаємо цукор і ванільний цукор, і продовжуємо збивати до пишності.
  3. У яєчну масу додаємо молоко, продовжуючи збивати.
  4. Борошно просіяти через сито, перемішати з розпушувачем та вбити в суміш. Вимісити потрібно досить густе тісто, густіше, ніж на оладки.
  5. Форму для запікання вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, зверху викладаємо яблука і вдавлюємо їх у тісто.

Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність пирога сірником або дерев'яною паличкою – вона має залишитися сухою. Варіювати час приготування краще в залежності від своєї духовки – може знадобитися як менше, так і більше часу.

Готову шарлотку трохи остудити, вийняти з форми. Можна присипати цукровою пудрою, прикрасити карамелізованими яблуками або кремом.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з яблуками із 4 інгредієнтів – найпростіший рецепт пирога, який завжди виходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ