Вінегрет – один із найпопулярніших салатів у холодну пору року. Така страва доступна за ціною, смачна та вітамінна. Однак її можна зробити ще кориснішою, якщо не відварювати овочі, а підготувати їх іншим способом. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм простим рецептом.
Кулінар, шоумен і блогер знає, як зробити вінегрет набагато смачнішим, ніж у класичному варіанті приготування. Він порадив не варити, а запекти овочі для зимового салату. Вам знадобляться:
- 400 г картоплі;
- 300 г буряка;
- 300 г моркви;
- 200 г зеленого горошку;
- 200-300 г солоних огірків;
- 30 г свіжої зелені.
Соус готується з наступних інгредієнтів:
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- 2 ст. л. оцту (яблучного чи винного);
- сіль та перець за смаком.
Насамперед потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Промийте овочі та запікайте їх. Картопля та морква будуть готові через 40 хвилин, а бурякам знадобиться 80 хвилин.
Овочі на вінегрет повинні охолонути, а потім їх потрібно нарізати кубиком. Так само слід подрібнити солоні огірки. Зелень треба порубати дрібно і додати горошок.
Змішайте олію з оцтом, додайте трохи солі і перцю. Барвиста, соковита, ароматна, смачна і малокалорійна страва готова. Смачного!
Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко поділився рецептом соковитого м'яса по-французьки. У складі страви немає жирного майонезу, тому вона виходить менш жирною.