Today.ua

Вінегрет по рецепту Євгена Клопотенко: як приготувати салат без варіння овочів

Вінегрет – один із найпопулярніших салатів у холодну пору року. Така страва доступна за ціною, смачна та вітамінна. Однак її можна зробити ще кориснішою, якщо не відварювати овочі, а підготувати їх іншим способом. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм простим рецептом.

Кулінар, шоумен і блогер знає, як зробити вінегрет набагато смачнішим, ніж у класичному варіанті приготування. Він порадив не варити, а запекти овочі для зимового салату. Вам знадобляться:

Соус готується з наступних інгредієнтів:

Насамперед потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Промийте овочі та запікайте їх. Картопля та морква будуть готові через 40 хвилин, а бурякам знадобиться 80 хвилин.

Овочі на вінегрет повинні охолонути, а потім їх потрібно нарізати кубиком. Так само слід подрібнити солоні огірки. Зелень треба порубати дрібно і додати горошок.

Змішайте олію з оцтом, додайте трохи солі і перцю. Барвиста, соковита, ароматна, смачна і малокалорійна страва готова. Смачного!

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко поділився рецептом соковитого м'яса по-французьки. У складі страви немає жирного майонезу, тому вона виходить менш жирною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ