Весняний варіант “Олів'є“: рецепт низькокалорійного вітамінного салату

Якщо ви вважаєте салат "Олів'є" занадто шкідливим для здоров'я і фігури, то це означає, що ви ще не куштували його весняний варіант. Такий салатик можна сміливо їсти навіть тим, хто підраховує кожну калорію.

Весняний варіант “Олів'є“: рецепт низькокалорійного вітамінного салату - today.ua

Весняний салат «Олів'є»: рецепт

  • 100 г курячого філе
    2 картоплини
    1 морква
    2 курячих яєць
    1 свіжий огірок
    50 г замороженого зеленого горошку
    2 стебла шніт-цибулі
    100 мл нежирної сметани або домашнього майонезу

Картоплю, моркву і яйця зварити до готовності. Потім залити холодною водою, дати постояти півгодини. Очистити і нарізати дрібним кубиком.

Заморожений зелений горошок розморозити при кімнатній температурі в друшляку, щоб стекла зайва рідина.

Куряче філе опустити в підсолений окріп, варити після закипання близько 20 - 25 хвилин. Остудити і нарізати тонкою соломкою.

Весняний варіант “Олів'є“: рецепт низькокалорійного вітамінного салату

Шніт-цибулю промити, струсити зайву вологу і дрібно нарубати ножем, огірки порізати кубиками.

Всі підготовлені продукти скласти в глибоку миску, заправити сметаною або домашнім натуральним майонезом. Посолити і поперчити за смаком, перемішати.

Куряче філе можна замінити м'ясом індички. А шніт-цибулю – звичайною зеленою цибулею. Можна заправити салат сумішшю рослинного масла з лимонним соком і гірчицею.

Приємного апетиту!

Спробуйте також приготувати спрощений варіант знаменитого салату «Цезар». Мінімум продуктів і часових витрат – але дивовижний смак від цього не постраждає.

ДЖЕРЕЛОreplyua.net