Хто відмовиться від тарілочки ніжних вареників з сиром, политих ложечкою сметанки? У більшості українців у зв'язку з карантином утворилася незапланована відпустка, саме час наробити вареників про запас.
Зрозуміло, можна їх купити вже готові в магазині, але неповторного смаку ви від них не дочекаєтеся, тому краще готувати це чудове блюдо самостійно. Тим більше, що ніяких складнощів в цьому немає.
Вареники з сиром: рецепт
Інгредієнти:
- 600 г домашнього сиру
3 яйця
2 ст. л. сметани
2 ст. л цукру
1 ч. л. солі
3 склянки борошна
0,5 склянки води
2 ст. л. вершкового масла
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Борошно просіяти в миску гіркою. Зробити поглиблення, вбити 2 яйця, додати сіль, влити холодну воду.
Замісити круте і еластичне тісто. Накрити кухонним рушником і залишити на 1 годину на столі.
У цей час приготувати начинку. Сир змішати з 1 яйцем, сметаною, дрібкою солі і цукром. До речі, якщо ви не любите солодке, то в начинку можна додати трохи більше солі і посічену свіжу зелень.
Ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.
Тісто розкачати в пласт, товщиною близько 2 мм. Склянкою або чашкою вирізати кружечки. На кожен покласти по 1 ч. л. начинки, а потім щільно защипнути края.
Поставити каструлю з водою на плиту, довести до кипіння, посолити. Акуратно опустити вареники в окріп, варити до спливання.
Викласти готові вареники з сиром в глиняну миску, полити розтопленим вершковим маслом. Подавати до столу зі сметаною.
Приємного апетиту!
Спробуйте також ще один неймовірно смачний варіант приготування вареників на пару. Начинки в цьому випадку можна використовувати самі різні.