Today.ua

Вареники з м'ясом та “секретним“ соусом: новорічний рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко

Шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати вареники з м'ясом. Відомий блогер поділився своїм рецептом. Дивовижне поєднання інгредієнтів допоможе перетворити традиційну страву української кухні на справжній шедевр кулінарного мистецтва.

Вареники можна приготувати з різноманітними начинками. Але із м'ясом вони вийдуть максимально ситними. Євген Клопотенко вважає, що таке частування ідеально підійде на Новий рік та Різдво. Він запропонував ліпити їх сім'ями, щоб відчути особливу енергію та передати один одному атмосферу свят.

"Мій різдвяний інсайт: українці збираються сім'ями та ліплять вареники. Я начебто і знав про це, але тільки цього року відчув потужність моменту. Хочеться, щоб ця енергія була і за межами Різдва. Прям з цього рецепту можете і розпочати цю традицію. І навіть у Новий рік. І навіть (особливо) при свічках, бо тоді магія буде зашкалювати", - зазначив кулінарний експерт на своїй сторінці в Instagram.

Тісто:

Начинка:

Заправка:

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Замісіть тісто і залиште відпочити на 20 хвилин.

Для начинки потрібно відварити свинину з лавровим листом до повної готовності, остудити і перемолоти в м'ясорубці або блендером перебити. У другому варіанті потрібно додати у фарш трохи бульйону, щоб м'ясо було соковитіше.

Цибулю дрібно наріжте і додайте до свинини, посоліть і поперчіть. Потім потрібно сформувати вареники з м'ясом і відварити в окропі протягом п'яти хвилин.

Залишається приготувати соус - підігріти вершки і додати до них твердий тертий сир. Полийте вареники та подавайте до столу. Їх можна присипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

"Заливаєте вареники та їсте за обидві щоки. Це якесь переосмислення вареників, а не рецепт", - зазначив Клопотенко.

Нагадаємо, як приготувати ідеальні вареники з капустою: у тісто потрібно додати один особливий інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ