Today.ua

Вареники з капустою: який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися

Вареники з капустою частіше готують взимку, коли хочеться більш ситних страв. М'яке повітряне тісто та соковита начинка – гурмани оцінять таке частування. Щоб вироби вийшли ідеальними та не розварювалися, потрібно додати секретний інгредієнт.

Вареники з капустою краще готувати із заварного тіста. Для нього знадобляться:

Начинка готується з:

Спочатку потрібно приготувати начинку - вона повинна встигнути охолонути. Наріжте капусту, примніть її руками і обсмажте на олії на протязі 10 хвилин.

Цибулю потрібно дрібно нарізати, а моркву – натерти на крупній тертці. Додайте їх до капусти та обсмажуйте до повної готовності. В кінці посоліть, поперчіть овочі та додайте цукор.

Тісто для вареників готується дуже легко: у глибокій мисці змішайте яйце з сіллю та олією. Просійте борошно і з'єднайте з яєчною сумішшю, посоліть її і влийте окріп. Замішуйте тісто ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися більше.

Вимішуйте еластичне тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук. Розкотіть його в пласт, сформуйте склянкою кружечки, в які потрібно викласти начинку та защипнути краї вареників.

Закип'ятіть воду, трохи підсоліть її і варіть вареники з капустою протягом трьох хвилин після повторного закипання води. Страву подають зі смаженою цибулею або сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники з картоплею - ідеальний смак забезпечить особлива підлива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ