Вареники з капустою частіше готують взимку, коли хочеться більш ситних страв. М'яке повітряне тісто та соковита начинка – гурмани оцінять таке частування. Щоб вироби вийшли ідеальними та не розварювалися, потрібно додати секретний інгредієнт.
Вареники з капустою краще готувати із заварного тіста. Для нього знадобляться:
- 400 г борошна;
- яйце;
- 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 0,5 ч. л. солі;
- 200 мл окропу - це і є "особливий" компонент.
Начинка готується з:
- 500 г капусти;
- цибулини;
- моркви;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- дрібки чорного меленого перцю.
Спочатку потрібно приготувати начинку - вона повинна встигнути охолонути. Наріжте капусту, примніть її руками і обсмажте на олії на протязі 10 хвилин.
Цибулю потрібно дрібно нарізати, а моркву – натерти на крупній тертці. Додайте їх до капусти та обсмажуйте до повної готовності. В кінці посоліть, поперчіть овочі та додайте цукор.
Тісто для вареників готується дуже легко: у глибокій мисці змішайте яйце з сіллю та олією. Просійте борошно і з'єднайте з яєчною сумішшю, посоліть її і влийте окріп. Замішуйте тісто ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися більше.
Вимішуйте еластичне тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук. Розкотіть його в пласт, сформуйте склянкою кружечки, в які потрібно викласти начинку та защипнути краї вареників.
Закип'ятіть воду, трохи підсоліть її і варіть вареники з капустою протягом трьох хвилин після повторного закипання води. Страву подають зі смаженою цибулею або сметаною. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники з картоплею - ідеальний смак забезпечить особлива підлива.