Today.ua

Вареники на пару: швидкий рецепт простої страви з різними начинками

Вареники на пару – це особлива страва, начинка в ній може бути будь-яка, а ось тісто підійде не всяке. Воно повинно бути замішаним на кефірі або кислому молоці, з додаванням соди, але є одна хитрість, без якої нічого не вийде.

Вареники на пару: рецепт

Інгредієнти:

У глибоку миску просіяти борошно гіркою. У центрі зробіть поглиблення, вбити яйце, додати сіль, цукор, ванільний цукор, влити олію і кефір.

Замісіть м'яке еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Жменю борошна змішайте з содою, посипте отриманою сумішшю робочу поверхню, викладіть тісто і гарненько вимісіть, щоб борошно з содою повністю вбралися. Вносити зміни в рецептуру не варто, якщо всипати соду відразу, то вареники не вийдуть пишними і ніжними.

Готове тісто загорніть в поліетиленовий пакет або в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.

У цей час приготуйте начинку. Вона може бути абсолютно будь-якою. Картопляне пюре; варене м'ясо, пропущене через м'ясорубку з смаженою цибулею; сир, змішаний з сирим яйцем і рубаною зеленню; смажена капуста; вишні без кісточок; товчений солодкий мак або навіть сухофрукти. Вибирайте на свій смак.

Дістаньте тісто з холодильника, зніміть плівку. Розкачайте в тонкий пласт, за допомогою склянки виріжте кружечки. У центр кожного кружечка покладіть чайну ложку начинки і красиво защепніть края.

Поставте на вогонь каструлю, до половини наповнену водою. Зверху встановіть спеціальну ємність для варіння на пару, можна замінити металевим друшляком або просто натягнути і добре зафіксувати складену в два-три шари марлю.

Як тільки закипить вода, можна викладати вареники, робиться це обов'язково в один шар і залишаючи невелику відстань між виробами. Після цього конструкцію слід накрити мискою.

Через 5-7 хвилин вареники готові. Перекладіть їх на тарілку, полийте розтопленим вершковим маслом і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Також спробуйте приготувати вареники з картоплею нашвидкуруч. Напевно, цей рецепт займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ