Якщо ви не любите готувати вареники, значить, ви ще не пробували замішувати для них тісто на мінеральній воді. Пропонуємо виправити цю помилку і приготувати ідеальні вареники з улюбленими начинками.
Вареники на мінералці: рецепт
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 200 мл мінеральної води
- 1 яйце
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
У глибоку миску просійте борошно, додайте яйце і рослинну олію. Перемішайте.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Поступово вимішуйте тісто, додаючи невеликими порціями мінеральну воду.
Замісіть еластичне, не надто туге тісто. Скачайте його в кулю, накрийте чистою серветкою або рушником. Залиште на півгодини на кухонному столі.
Готове тісто ще раз перемісіть, розкачайте за допомогою качалки в тонкий пласт. За допомогою чашки або склянки виріжте кружечки.
На кожен кружок покладіть по 1-2 ч. л. будь-якої начинки, добре защипайте края.
Поставте на плиту каструлю, наповніть її на дві третини підсоленою водою. Відваріть вареники до готовності в киплячій воді. Потім шумівкою вийміть вироби в глибоку миску, полийте розтопленим вершковим маслом і відразу ж подавайте до столу.
Примітка: вареники на мінеральній воді можна робити з абсолютно різними начинками: з картопляним пюре, сиром, меленим вареним м'ясом, з вишнями або ягодами.
Приємного апетиту!
Якщо вам колись довго возитися на кухні, то приготуйте ліниві вареники з картоплею. Від такого обіду за вуха домашніх не відтяните. Всі будуть просити добавки!