Today.ua

У ВООЗ знову змінили вимоги до носіння масок під час епідемії коронавіруса

У Всесвітній організації охорони здоров'я підготували і оприлюднили нові вимоги до носіння масок під час пандемії коронавіруса в світі. Як же правильно носити тканинні пов'язки на обличчі, щоб захистити себе та оточуючих від небезпечної хвороби?

Експерти ВООЗ дійшли висновку, що носити медичні маски потрібно не лише людям, які вже заразилися коронавірусом, але і тим, хто абсолютно здоровий.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус у своєму виступі підкреслила, що для запобігання поширення смертоносної інфекції захисні маски повинні носити як хворі люди, так і здорові.

Вчені ВООЗ з'ясували, що ризик підхопити небезпечний вірус знижується до мінімуму, якщо здорова людина носить маску. У випадках, коли носій вірусу знаходиться в масці, а здорова людина – без маски, то ймовірність передачі інфекції становить 70 відсотків. Коли і хворий, і здоровий знаходяться в захисних масках, то ймовірність зараження становить всього 5 відсотків.

Глава ВООЗ закликає носити захисні (медичні або тканинні) маски абсолютно всіх людей, особливо в громадському транспорті й магазинах.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ визнали ефективними в боротьбі з пандемією коронавіруса тканинні маски. Більш того, захисні аксесуари зі звичайної тканини закликали носити постійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ