Today.ua

В Україні закриють частину шкіл і скоротять «зайвих» вчителів на вимогу МВФ

Україна, заради отримання чергового кредитного траншу від МВФ, взяла на себе зобов'язання оптимізувати витрати в сфері освіти. Що планується зробити вже найближчим часом, щоб отримати 5 млрд від Міжнародного Валютного фонду?

Кабінет міністрів України затвердив проект меморандуму, в якому йдеться, що в країні буде проведена реформа освітньої системи. В першу чергу буде проведена оптимізація шкільної мережі. «Зайві» школи закриють, а вчителів звільнять.

Що стосується термінів виконання реформи, то в меморандумі Кабміну сказано, що це буде зроблено після того, як криза вщухне».

Дані зобов'язання Україна взяла на себе, щоб отримати черговий кредитний транш від МВФ у розмірі 5 мільярдів доларів США. Програма розрахована на 18 місяців. Перший транш у розмірі 1,9 мільярда доларів США влади очікують вже 5 – 6 червня 2020 року. Наступні 1,6 мільярда повинні надійти восени, і ще 1,5 мільярда вже 2021 році.

При цьому Денис Шмигаль уточнив, що МВФ не вимагає повного виконання умов структурних реформ, однак буде стежити за тим, щоб в країні чітко рухалися по реалізації даних змін, які раніше були узгоджені з Фондом.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про те, як країна буде виходити з кризи, в яку вона занурилася через пандемії коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ