Today.ua

В Україні прогнозують падіння цін на овочі

Директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що влітку вартість овочів на торгових майданчиках України знизиться на тридцять відсотків. За його прогнозами, мінімальна ціна на цибулю і капусту буде дорівнювати 10-12 гривень. Картопля нового врожаю вже в останні дні червня буде продаватися за ціною 15 гривень за 1 кг. Столовий буряк на вітчизняному ринку подешевшає аж на тридцять відсотків.

На думку Олексія Дорошенка, спад цін на овочі пояснюється надходженням на ринки України партій овочів врожаю 2019 року, а також присутністю імпортної продукції, якої нинішньої весни було закуплено велику кількість.

— Сьогодні ми фіксуємо не просто зниження вартості ранніх овочів, за деякими позиціями мова йде про справжній обвал цін, — сказала Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар».

Нагадаємо, раніше Олексій Дорошенко повідомляв про те, що в 2019 році в Україні найбільше подорожчає картоплю і крупи. Також він прогнозував, що в поточному році істотно подорожчають м'ясо, хліб і молочні продукти.

Також Today.ua писав про те, які овочі заважають схудненню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ