Today.ua

У Німеччині прокинувся древній вулкан: земля вже почала швидко підніматися

На території сучасної Німеччини близько 13 тисяч років тому вивергався величезний підземний вулкан. Вчені виявили, що найдавніший кратер почав проявляти ознаки життя.

Рівень землі в районі стародавнього підземного вулкана почав стрімко підніматися. Як виявили дослідники з США, які ведуть свою наукову діяльність на заході Німеччини, щорічно земля в районі озера Айфель піднімається на 1 мм. Результати дослідження опубліковані в журналі Geophysical Journal International.

В цілому, підйом поверхні землі-явище нормальне. Однак в районі, де ще зовсім недавно спав і не подавав абсолютно ніяких ознак життя древній підземний вулкан, рівень землі почав підвищуватися стрімко. 1 мм на рік-це дуже швидко.

Причиною даного явища в дослідницьких колах прийнято вважати відроджується активність древніх вулканів, які приховані глибоко під шаром землі. Американські вчені впевнені, що в Німеччині почав прокидатися древній супервулкан. Все ближче до поверхні землі піднімається розпечена магма.

Наскільки швидко магма наблизиться до земної поверхні, вченим поки не відомо. Експерти кажуть, що поки приводу для паніки немає, проте за геологічними процесами в цьому районі необхідно ретельно і постійно стежити. Коли в районі Айфеля в останній раз вивергався підземний супервулкан, після цього кілька століть навколо нього утворилася гігантських розмірів «мертва зона».

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що сонце увійшло в небезпечну фазу. Це неминуче спричинить масові виверження вулканів на Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ