Плануючи новорічну вечею, українцям слід пам'ятати про небезпеку найпопулярніших святкових продуктів.
Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко склала список з трьох продуктів, які слід купувати вкрай обережно, особливо перед Новим роком.
"Ви можете отруїтися червоною ікрою, яка реалізується в жерстяній тарі... Якщо ви купуєте акційний товар, не сподівайтеся, що там буде щось гарне", - підкреслила експерт.
Сидоренко радить купувати ікру тільки у скляній тарі.
"Мені вже набридло приймати ці баночки по 80 гривень з кривими рядками... Їх відкриваєш - там жижа, в якій є консерванти невідомого походження. Ви ризикуєте ними отруїтися", - попередила Олена.
На другому місці - вершкове масло.
"Вершкове масло в Україні активно підробляється. Тому купувати треба тільки в місцях дозволеної торгівлі... Ціна за 200-грамову пачку повинна бути хоча б від 30 гривень", - підкреслила вона.
І на третьому місці - рибні продукти.
Експерт Сидоренко категорично не рекомендує купувати червону рибу нарізкою.
"За моїми дослідженнями, саме з нарізкою було найбільше порушень. Не завжди дотримуються температурні режими, а нарізка дуже швидко псується. Так що краще купити шматок риби", - підсумувала Олена Сидоренко.
Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила нові правила оформлення етикеток на продукти харчування.