Популярна українська співачка Тіна Кароль поділилася з шанувальниками двома фірмовими рецептами чудової і смачної сирної паски на свята.
Сирна паска без випічки
Інгредієнти:
- 600 г сиру
150 г вершкового масла
150 мл сметани
1 склянка цукру
100 г волоських горіхів
200 р кураги
200 г родзинок
Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром. Сир перетерти через сито два рази.
Сухофрукти промити, залити окропом. Злити воду і скласти в чашу блендера, додати горіхи, подрібнити.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
З'єднати підготовлені інгредієнти в мисці, перемішати до однорідного стану. Накрити миску плівкою і відправити в холодильник на 8 годин.
Злити сироватку. Масу, що залишилася, утрамбувати в спеціальну форму. Знову поставити в холодильник мінімум на 4 години.
Перед подачею вийняти паску з форми на пласку тарілку. Прикрасити сухофруктами і горіхами.
Сирна паска за рецептом мами Тіни Кароль
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
1 склянка 10-процентних вершків
5 яєць
2 склянки цукру
200 г вершкового масла
100 г світлих родзинок
100 г волоських горіхів
100 г цукатів
1 пакетик ванільного цукру
Цедра одного лимона
Жовтки відокремити від білків, скласти в каструльку з товстим дном і гарненько збити. Поставити ємність на вогонь, влити вершки. Помішуючи довести масу до кипіння. Потім вимкнути вогонь і почекати, поки жовтки з вершками охолонуть.
В цей час обсмажити на сухій сковороді горіхи. Родзинки промити в гарячій воді, відкинути на сито, щоб стекла вода.
В охолоджену вершкову масу покласти сир, розм'якшене вершкове масло, ретельно перетерти міксером або виделкою. Всипати родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор. Ще раз добре перемішати.
Форму для паски вистелити складеною в два шари вологою марлею. Викласти сирну масу і добре утрамбувати. Відправити в холодильник на 12 годин.
Перед подачею посипати паску горіхами, цукатами або кольоровою посипкою.
Приємного апетиту і Щасливого Великодня!
Нагадаємо, раніше телеведуча Алла Мазур поділилася фірмовим рецептом пасок по-закарпатськи.